Opstarten Pilateslessen

Zoals we als vereniging steeds aangeven vinden we het belangrijk dat iedereen gezond en in beweging blijft. Om deze reden willen we ook weer voorzichtig starten met het geven van lessen. Na zorgvuldig overleg met zowel gemeente, school als onze eigen trainsters, hebben we besloten om weer te starten met de pilateslessen. Vooralsnog starten wij met één gezamenlijke groep vanaf woensdag 3 juni 2020 (voor tijdschema zie verderop).

Zorgvuldigheid staat bij ons voorop. De uitgangspunten die wij zullen hanteren zijn:

 1. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
 2. Iedereen houdt zich aan de gemaakte afspraken.
 3. We hanteren de richtlijnen van verantwoord sporten opgesteld op basis van advies RIVM / NOC-NSF / KNGU (zie website).
 4. De lessen vinden uitsluitend plaats op woensdagavond (voor tijdschema zie hieronder).
 5. De lessen vinden plaats in de buitenlucht en wel op het schoolplein. Bij slecht weer gaan de lessen niet door.
 6. Wanneer je wilt deelnemen aan de les, dien je je vooraf bij de trainster aan te melden.
 7. Kom alleen en loop bij aankomst door de gang en de gymzaal rechtstreeks naar het schoolplein.
 8. Buiten de deelnemers aan de les heeft niemand anders toegang tot zowel de gymzaal als het schoolplein. Er staat een vrijwilliger bij de ingang om hierop te handhaven.
 9. De ingang is 5 minuten voor aanvang van de les geopend en zal bij start van de les worden gesloten. Na aanvang is er géén toegang meer tot de les.
 10. De kleedlokalen en de toiletten zijn gesloten. Ga dus voor komst thuis nog even naar het toilet.
 11. Na afloop van de les loop je rechtstreeks naar de uitgang. Iedereen wordt verzocht meteen het plein te verlaten.
 12. We houden 1 ½ meter afstand van elkaar, schudden geen handen, geven geen high-fives of boks.
 13. Was thuis voor en na de training goed je handen. Bij de ingang staat er desinfectiegel gereed.
 14. Buiten sporten is toch net even anders dan de normale trainingen binnen. Gelukkig kan er buiten ook heel gevarieerd gesport worden. Denk wel voor de training even goed na over de kleding en schoenen die je aandoet. De kleding die je normaal in de zaal draagt, is waarschijnlijk op veel dagen nog te koud. Ook geldt voor buiten sporten dat schoenen echt nodig zijn.
 15. Heb je zelf thuis een matje, neem dat dat mee! In de zaal zijn er een aantal matjes ter beschikking, maar die zullen dan alleen telkens moeten worden gedesinfecteerd.
 16. Denk ook aan het meenemen van flesjes water, zonnebrand, zakdoekjes en andere hulpmiddelen die je binnen normaal niet nodig hebt en/of normaal op de accommodatie te verkrijgen zijn. Tip: maak je haren goed vast zodat je zo min mogelijk aan je gezicht hoeft te zitten. 
 17. Doordat je trainer niet naast je kan staan bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen, raden wij het aanleren van nieuwe elementen/bewegingsvormen dringend af. Voer alleen de oefeningen uit die je voldoende beheerst.   
 18. Planning    
TijdstpWieWat
17:55 uurBeide pilatesgroepen*Aankomst gymzaal, via gang en zaal direct naar schoolplein
18:00 – 19:00 uurBeide pilatesgroepenLes op schoolplein
19:00 – 19:05 uurBeide pilatesgroepenEinde les en direct naar huis

*= de groepen zijn samengevoegd om organisatorische redenen aangezien er om 19:30 uur een nieuwe groep start!

Dringend verzoek om je aan deze planning te houden. Te laat komen kan betekenen dat je niet kunt meedoen aan de les. Vragen / opmerkingen? Neem dan contact op met de voorzitter van onze vereniging: Camiel Jacobs, 06-53535283.